Essens Keto Διατροφή

Η ESSENS Keto είναι ένας αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από το υπερβολικό λίπος. Η πρωτεϊνική δίαιτα ESSENS Keto είναι ένα σύστημα μείωσης, που σας επιτρέπει να μειώνετε γρήγορα, αποτελεσματικά και μόνιμα το βάρος, διασφαλίζετε την προστασία του μυϊκού ιστού και προμηθεύετε το σώμα με όλες τις απαραίτητες ουσίες. Ταυτόχρονα, έχει υπέροχη γεύση.

 Γρήγορη, Αποτελεσματική και Μεγάλης Διάρκειας μείωση Βάρους

Τι είναι η Κέτωση

Η κέτωση είναι μια φυσική κατάσταση, που εμφανίζεται στο σώμα όταν η πρόσληψη υδατανθράκων και λίπους μειώνεται, ενώ αυξάνεται η πρόσληψη πρωτεΐνης. Τα λεγόμενα κετονοσώματα αρχίζουν να σχηματίζονται στο σώμα, που προκαλούνται από τη διάσπαση του λιπώδους ιστού. Αυτά τα κετονοσώματα αντικαθιστούν τους αρχικούς υδατάνθρακες (που είχαν τη μορφή γλυκόζης, της κύριας πηγής ενέργειας του οργανισμού) ως πηγή ενέργειας. Το σώμα σας θα αρχίσει να καίει τα αποθηκευμένα λίπη και το βάρος σας μειώνεται από τους λιπώδης ιστούς και όχι από την   μυϊκή μάζα.                                                                                                                Ο οργανισμός εισέρχεται σε κατάσταση κέτωσης περίπου 2 – 3 ημέρες μετά την πρόκληση των κατάλληλων συνθηκών. 

Κατά την κέτωση, δεν καίγεται μόνο ορατό υποδόριο λίπος, αλλά και πολύ πιο επικίνδυνο εσωτερικό ή σπλαχνικό λίπος, το οποίο τυλίγει τα εσωτερικά όργανα και έτσι εμποδίζει τη φυσική τους λειτουργία. Η κέτωση έχει επίσης ευεργετική επίδραση στον οργανισμό μειώνοντας το επίπεδο της «κακής» LDL χοληστερόλης και αυξάνοντας το επίπεδο της «ευεργετικής» HDL χοληστερόλης. Στον οργανισμό σε κέτωση, η παραγωγή ινσουλίνης, ως ορμόνης που σπάει το λίπος μειώνεται και ταυτόχρονα αυξάνεται η ευαισθησία του οργανισμού σε αυτή την ορμόνη, η οποία βοηθά στην πρόληψη ή θεραπεία του διαβήτη.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Μελέτες έχουν δείξει ότι η κέτωση, λόγω των παραπάνω, δεν συνοδεύεται από αίσθημα πείνας και λαχτάρα για ζάχαρη, αλλά, αντίθετα, από ένα αίσθημα καλής διάθεσης και ένα κύμα ενέργειας, που αναφέρεται επίσης σε ορισμένες πηγές. Η κέτωση έχει αποδειχθεί, ότι είναι μια απολύτως φυσική και ασφαλής κατάσταση για έναν υγιή οργανισμό. 


Βήματα της ESSENS Keto

Θα λάβετε όλα όσα χρειάζεστε για μια επιτυχημένη πρωτεϊνική δίαιτα στις συσκευασίες της ESSENS Keto. Όλα τα προϊόντα της ESSENS Keto έχουν μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Με τον συνδυασμό των προϊόντων της ESSENS Keto ξεκινά η κέτωση στον οργανισμό.

Το σώμα σταματά να καίει υδατάνθρακες και «μεταβαίνει» σε λειτουργία καύσης λίπους. Λόγω του γεγονότος, ότι ακόμη και η κανονική κατανάλωση ενέργειας του σώματος είναι σημαντική, ακόμη και το λίπος που αποθηκεύεται στο σώμα θα εξαφανιστεί γρήγορα και το σώμα θα χάσει σημαντικά βάρος.Κατά τη διάρκεια της ESSENS Keto, το σώμα θα κάψει άλλες μακροχρόνια αποθηκευμένες ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των τοξικών, γεγονός που οδηγεί σε φυσική αποτοξίνωση του σώματος.Η ισορροπημένη σύνθεση των προϊόντων της ESSENS Keto εγγυάται γρήγορη διαδικασία και η βέλτιστη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη διασφαλίζει, ότι θα χάσετε μόνο το περιττό λίπος.Μέρος της σύνθεσης των προϊόντων της ESSENS Keto είναι μια ισορροπημένη αναλογία βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.Δεν χρειάζεται να μετράτε θερμίδες ή να παρακολουθείτε τις αναλογίες θρεπτικών συστατικών, το κάναμε για εσάς. Χωρίς το αίσθημα πείνας και καμία ανησυχία για το τι θα φάτε μετά.Η δίαιτα της ESSENS Keto χωρίζεται σε 3 διαδοχικές φάσεις, χάρη στις οποίες όχι μόνο θα χάσετε το περιττό λίπος αλλά θα διατηρήσετε και το κανονικό σας βάρος.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες της ESSENS Keto. 


Μείωση του κινδύνου του φαινομένου yo-yo

Με τις συμβατικές δίαιτες μείωσης, υπάρχει υψηλός κίνδυνος το σώμα να χάσει βάρος, αλλά μεγάλο μέρος αυτής της απώλειας συμβαίνει σε βάρος του μυϊκού ιστού. Μετά το τέλος της δίαιτας και την επιστροφή σε μια κανονική διατροφή, το σώμα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει μια νέα εισροή ενέργειας, την οποία αρχίζει να αποθηκεύει ξανά και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος του λεγόμενου φαινομένου yo-yo.

Το κύριο πλεονέκτημα της πρωτεϊνικής δίαιτας είναι το γεγονός, ότι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος του επακόλουθου φαινομένου yo-yo. 


Διαφορά της κέτωσης και της κετοξέωσης

Σε μια επιφανειακή μελέτη της κέτωσης, ειδικά σε μη επαγγελματικές πηγές, θα συναντήσετε συχνά μια περιγραφή της κέτωσης, ως μια επικίνδυνη κατάσταση που απειλεί το σώμα. Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρα μια σύγχυση μεταξύ των λέξεων κέτωση και κετοξέωση. Η κετοξέωση είναι μια κατάσταση του σώματος, που εμφανίζεται σε άτομα με ανεπαρκή παραγωγή της ορμόνης ινσουλίνης ή με αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη (δηλαδή σε διαβητικούς). Το επίπεδο των κετονικών σωμάτων σε αυτά τα άτομα ξεπερνά το όριο, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο για το άτομο.

Είναι η κέτωση ασφαλής;

Ναι, για έναν υγιή οργανισμό, η βραχυπρόθεσμη κέτωση, που προκαλείται από μείωση για μια περίοδο περίπου 12 εβδομάδων είναι απολύτως ασφαλής. Αντίθετα, η μείωση της αναλογίας του λίπους στο σώμα φέρνει οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι η παχυσαρκία και τα υπέρβαρα άτομα αποτελούν παράγοντα κινδύνου για μεγάλο αριθμό ασθενειών (διαβήτης τύπου 2, καρδιακές και αγγειακές παθήσεις, αρθρώσεις, ορισμένοι καρκίνοι). Η μακροχρόνια παχυσαρκία είναι πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση για το σώμα σας από τη βραχυπρόθεσμη διατροφική κέτωση. Αντίθετα, το σώμα θα ωφεληθεί από την απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα. Η κέτωση είναι η φυσική κατάσταση του οργανισμού, όπου τα υγιή συκώτια και νεφρά, που είναι τα κύρια όργανα «καθαρισμού», βοηθούν στην απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό.

Η μείωση με μια πρωτεϊνική δίαιτα είναι ασφαλής για έναν υγιή οργανισμό, αλλά υπάρχουν ορισμένες ασθένειες και καταστάσεις στον οργανισμό, όπου η χρήση της αντενδείκνυται.

Αυτά είναι συγκεκριμένα:-

Όλες οι παθήσεις του νεφρικού συστήματος 

– Όλες οι ασθένειες του ήπατος

– Ασθένειες της χοληδόχου κύστης, των εντέρων και του πεπτικού συστήματος

-Διαβήτης

-Νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα

-Παθήσεις της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος – έμφραγμα του μυοκαρδίου, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, στηθάγχη

-Εγκεφαλικό

-Καρκίνος

-Η ουρική αρθρίτιδα

-Δυσλειτουργία του θυρεοειδούς

-Διατροφικές διαταραχές – βουλιμία ή ανορεξία

-Αλλεργία σε οποιοδήποτε συστατικό του προϊόντος

-Εγκυμοσύνη και γαλουχία

-Ηλικία κάτω των 18 χρόνων